fredag 30 november 2012

Flaskkort

En flaska glögg att ge bort. Har använt denna stämpel och här kommer ett litet tips om ni inte vill färglägga, använd glitterlim på motivet. Bakgrunden är distressad innan jag stämplade motivet.
Stämplat liten God Jul på sidan. Satt en kakservett bakom spellbindersen och dekorerat med guldpärlor i hörnen.

torsdag 29 november 2012

Sikta mot stjärnorna...

....fick Madame Ink oss att göra denna veckan.
Jag tog till masker och gesso
och fick till detta:


Har använt en hel "drös" med stämplar:

/Jaana

Thursday challenge

Hi

Here is my take on the challenge! I used the stamp "julkrans med swirls" and kept the card really clean just the required stars and a ribbon.



Hope you have a great day

love
Madame Ink

Utmaning

 Dagens utmaning är att använda 1-3 stjärnor på sitt kort eller alster. 
Här visar jag ett dåligt foto, sorry, för att ni ska få se hur långa och fina de röda ljusen är. Lite speciella ljus som jag skall ge bort. Dom är lackade och rinner inte.

En närbild på omslaget. Dekorerat med 3 stjärnor, två är det glitterlim på. Texten är denna.

tisdag 27 november 2012

Pop up kort med jultema

 Har gjort ett pop up kort och på framsidan utnyttjade jag mönstret på pappret samt dekorerade med utstansad järnek samt en julblomma. Ritat med glitterpenna på bladen.

På insidan ser man baksidan av det mönstrade pappret som jag ville ha på insidan. Själva basen till korten har jag skurit ut i lite glänsade kraftigare ark. Har skurit med Fiskars mall för att få mittpartiet. På den har jag sedan limmat fast God jul hälsningen, utstansad julgran med röd pärla i toppen samt grankvisten med glitterlim och en blomma. Ovanför på röda arket, har jag embossat detta motiv med vintage pulver. Syns bättre i verkligheten. På bottenplattan har jag stansat ut en spellis och stämplat en del av denna stämpel samt dekorerat med ett metallhörn.

måndag 26 november 2012

Mitt bidrag till veckans skiss

Hej-hej,
Jaana här !
Jag gillade Jennys skiss skarpt
och som alla alster såhär års, går den i julens tecken:


Använd stämpel: 

Veckans skiss

Veckans skiss tolkar jag i svart, vitt och med spets. Lite rosa (rosorna) fick vara med.
Har använt stämplarna stor cirkel med swirlram och texten mini grattis som passar den tomma banderollen.

This week’s Sketch

 Hi

Its time again for a sketch and here it is! :)


I chose to make a Christmas card seeing as we are closing in on Christmas in a rapid pace :) The stamp is called "grankvist med hängande hjärtan"


Hope you pop back during the day to see what the rest of the girls made with the sketch.

xo
Madame Ink

lördag 24 november 2012

jul strut

En grönguldig jul strut som jag tänkt fylla med mumsigt godis.



jag har använt järnek med swirl

Christmas tree cones

Idag visar vi "Christmas tree cones". Jag har valt att göra rätt små och väldigt enkla sådana, passar vår julgran bäst :) Har använt mig av en stämpel från Set med 3 snöstjärnor.

Ha det bäst!


Cones for christmastrees

This week we will show you a variaty of cones for christmas. Hope you will find som inspiration for the christmasdecorating.

This is my cone:

I made it in a different christmas-colour. I like purple and thought why not for christmas? Just love the purple and green together.

I used trolle tittar upp and xmas banderoll.

Merry christmas to all of you!

torsdag 22 november 2012

Receptkort


Idag var det dags för utmaning igen och här kommer mitt bidrag. Jag valde att göra receptkort på en lökkaka, eller kanske är det en lökpaj, som är väldigt god. På kortet har jag använt mig av stämpeln "Swirlbård".

Prova att laga detta recept, vettja! Det är jättegott!
/VeronikaP
.

Kanin-recept...

eller egentligen recept till våra kaniner.


Jag inser efter jag satt rubriken att det låter väldigt makabert vilket det inte är. Dagens utmaning var att skapa något som innehöll mat eller recept och då mitt lilla liv nu kretsar kring våra nyinflyttade familjemedlemmar så blev det en recept bok till dem med bland annat mumsiga kaninkakor m.m.





Stämplarna jag använt var:







Snemandssuppe

Denne gang er vi blevet udfordret til at lave noget, hvor man bruger mad og en opskrift. Med årstiden taget i betragtning, jeg tænkte straks på en snemandssuppe.

 
Jeg har brugt Ludde med snögubbe

En snemandssuppe består af en sukkerstand, en pakke varm cacao og en smule mini-marshmellows. Det hele blandes og smager helt fantastisk.

 
Jeg har brugt Xmas banderoll

Bagpå står opskriften:
Kog noget vand og hæld det i en kop. Bland cacaopulveret i. Tilsæt lidt frysetørrede snebolde og rør rundt med sukkerstokken. Læn dig tilbage med snemandssuppen og lad juleglæder skylde ind over dig.

Glædelig jul! hilsen Benita

Utmaning - Mat och Recept


Denna vecka har vi blivit utmanade att på något sätt inspireras av recept och mat. Jag har väl inte direkt mat på mitt julkort, om inte pepparkakor räknas som mat. :) På detta kort valde jag att skriva ut ett recept på pepparkakor för hand och använt mig av stämpel Hjärta6, på rad som ska föreställa pepparkakor. Har även använt mig av stämpeln Swirl med blomman åt vänster.

Ha det bäst!
Päivi

onsdag 21 november 2012

Min pysselplats

Idag är det min tur att visa var jag håller till när jag pysslar. Jag har ett rum till mitt pyssel, men än så länge får jag samsas med maken och hans papper och skrot, samt pianot. Någon gång ska jag få bort pianot och då får jag ytterligare plats för förvaring mm.

Jag har ett stort gammalt furubord mitt i rummet där jag sitter. Här håller jag på att förbereda några DT-uppdrag för Stämpelkällan, de uppstämplade motiven du ser på pappret är: Ludde, stor, Ren på hal is och Ren som står.

 
 
 
Jag gillar plåtlådor och plåtburkar, så självklart har jag några sådana ståendes till mina pennor och penslar mm
 
 
 
Har precis skruvat i några krokar under bordsskivan bredvid där jag sitter och pysslar. perfekt att ha fönen till hands och på krokar kan man hänga både det ena och det andra. Det kommer nog att bli fler krokar så småningom!
 
 
 
 På väggen bredvid mitt pysselbord har jag en bräda med borrade hål i och där har jag mina stickles förvarade upp och ner. Perfekt, tycker jag!
 
 
 
Mina band hade jag ett tag förvarade i plastfickor i pärmar, men där såg jag dem inte. Så när jag hittade två stora glasburkar, så var ett nytt bandförvaringssystem givet. Här inspirerar de mycket!



Bakom min pysselplats har jag ett gäng bokhyllor med lådor, korgar, mappar mm mm. Jag är ingen ordningsam person, så för pedanten kan detta se ut som ett totalt kaos. Men jag trivs och för mig är detta kreativt!



Ovanför sticklesförvaringen har jag precis fått upp några fler hyllor. Där har jag askar och lådor av alla de slag. Jag gillar färgprakten och alla olika storlekar och former på lådorna. Jag har flera skolådor, och tanken är att de ska kläs in med papper eller kanske tyg. Den randiga och blommiga lådan är skolådor tapetserade med tyg.
Till vänster om hyllorna har jag hängt upp två stora "grytunderlägg" från det stora varuhuset. Perfekt förvaring, så smidigt att hänga saker där med hjälp av krokar som finns på köksavdelningen.
 
 
 
Till sist ytterligare en bild på där jag sitter just nu. Ofta har jag datorn här framför mig, kanske har jag Skype-pysselträff med någon eller också hittar jag inspiration på bloggar och andra sidor.
 
Här har jag dessutom färglagt nallebjörnen.
 
 
Jahapp, det var några tjuvkik från mig. Ha det så gott!
Hälsingar från VeronikaP

tisdag 20 november 2012

God Jul

Den senaste tiden har jag snöat in på julkort och till en utmaning jag deltagit i, så skapade jag det här kortet. Jag har maskat ihop fyra stämpelmotiv. De stämplar jag har använt är "katt i luvan", "ren som står", "julegris som sitter" och "xmas - gran- swirls o stjärnor".


Jag gjorde något annorlunda denna gång. Efter att jag färglagt grisen, renen och katten, så såg granen så blek ut. Jag tog fram distresserna och distressade granen grön. Stjärnorna i granen målade jag med pro markers som de övriga motiven. Distressade marken brun och himlen blå. Jag tyckte det blev rätt läckert! Denna metod kommer jag definitivt att använda mig av fler gånger.

måndag 19 november 2012

Pepparkakstolkning

Här är mitt kort som jag gjort med en av de nya stämplarna hos Stämpelkällan, "Flicka med pepparkaka". Visst är hon söt?
 
 
Jag har modifierat veckans skiss något, men visst är skisser till för inspiration? Jag tycker att man gott kan använda dem som grund när man börjar skapa, men sedan är väl ändå skapandet och glädjen det viktigaste?
Skapa på med lust och glädje!
/VeronikaP
 

Jul-hjärta

Jag gjorde ett julkort utifrån skissen och som ni säkert vet älskar jag den underbara användarvänliga stämpel  X-mas banner






Min tolkning av veckan skiss

Min tur att visa min tolkning av Mias fina skiss. Hoppas ni kan se skissen i mitt kort :) Jag har valt att minska ner hjärtat och byta ut det till en stjärna. Resultatet ett lite manligare kort där jag använt mig av stämpeln Mc, glidare.

Ha en toppen dag!
Päivi

lördag 17 november 2012

Hjärtask

Veckans projekt var att göra en hjärtask av något slag.

Här är min ask. Jag har använt stämplarna X-mas banderoll med God Jul och Tomte tittar upp.

Kram Tesa

Frack är aldrig fel!

Hej på er!

Utmaningen idag är ju att göra en hjärtformad box. Min är gjord av just hjärtformad kartong: ett rött, ett vitt och ett svart. Ytterligare ett svart hjärta behövs till  baksidan förstås!
Själva boxen rymmer en gó chokladbit eller varför inte ett par nya manschettknappar =)

Stämpeln jag använt är Tag med swirlar.


Glada hälsningar, Monica =)

Project of the week

Den här veckan har vi gjort hjärtkorgar. Det finns många olika modeller, så det ska bli skoj att se vad mina DT kollegor har valt för modell. Mallen till hjärtkorgen hittar ni HÄR och den är inte alls svår att göra. Jag har använt stämpelmotivet "pepparkaksflickor".


This week we have made heart baskets. There are many different models, so it will be fun to see what my DT colleagues have chosen for heart baskets. The model of the heart basket can be found HERE and it is not at all difficult. I have used the stamp motif "gingerbread girls".


På korgens andra sida har jag embossat "xmas - gran -swirls o stjärnor" på det mönstrade papperet. Jag har även använt "katt i luvan" som jag satt på 3D-kuddar framför granen.

On the other side of the basket, I embossed "xmas - spruce stars & swirls" on the patterned paper. I have also used the "cat in the hat" as I sat on 3D pads in front of the tree.


Ha en trevlig lördag med massor av pyssel!
Kram Cri-Kee

Have a nice Saturday with lots of crafts!
Hug Cri-Kee

fredag 16 november 2012

Min pappa fick inget Fars dags-kort...

Eftersom han är en inbiten bokmal fick han ett nytt bokmärke istället!

         
 
Den lille vätten som fått agera John Blund finns inte i shoppen just nu, snöflingan hittar du här: Set om tre snöstjärnor. Swirlhörne och skylt med rullade sidor har jag också använt.


Glada hälsningar, Monica =)