tisdag 30 augusti 2011

Tirsdags tip

Min veninde fra Danmark (Verena) har fundet på en lækker taske man nemt kan lave. Jeg plejer at bruge den til gavekort osv. Den store taske er hendes udgave, den lille er min.

Til taskekortet skal du bruge følgende:
- karton (21x12 cm og 12x1 cm)
- mønsterpapir (6,5x11,5 cm, 1x11,5 cm, 6,5x11,5 og 1,3x11,5 og et stykke på omkring 5x11,5, evt. to stykker på 6,5x6 cm)
- magnet eller velcrodutter
- to små brads eller eyelets
- kantpunch (jeg bruger MS doiley lace punch)
- skæremaskine, bonefolder, tape, gluedots, evt. sværteStart med at folde kartonet som vist på billedet. Der skal foldes (fra venstre mod højre) ved 7 cm, 8,5 cm, 15,5 cm, 17 cm. Den sidste kant bruger du din kantpunch på. Derudover skal du bruge et stykke karton på 12x1 cm. Jeg plejer at lave enderne pæne med min kantpunch. Men det er valgfrit. :)Nu skal du skære mønsterpapiret til. Du skal bruge (igen fra venstre mod højre) et stykke på 6,5x11,5 cm, 1x11,5 cm, 6,5x11,5 og 1,3x11,5 og et stykke på omkring 5x11,5. Igen bruger du kantpunchen på det sidste stykke for at få den samme kant. Du kan bruge kantpunchen på et lidt for stort stykke og så skære det til bagefter. For at være sikker på at du får en pæn kant.Det næste trin er valgfrit. Tasken fungerer udemærket uden siderne, men jeg kan godt lide at have dem med.
Du skal bruge to stykker mønsterpapir, der er 6,5cm højt og 6 cm bredt. De skal foldes i bredden, så du får en harmonika med 1 cm bredde folder. Vær obs på at du får den rigtige side udad.Hvis du bruger magneter til at lukke tasken med, skal de sættes fast, inden mønsterpapiret limes på. Lim mønsterpapiret fast og sæt hanken fast med eyelet eller brads. Hvis du vil sværte, skal du gøre det, inden du limer papiret fast. Hvis du vil stemple på tasken, er det også nu, du skal gøre det.Nu er tasken færdig og klar til at pynte, hvis du ikke vil have siderne på.Siderne sættes på tasken indvendigt. Kom tape på harmonikaerne som vist.Siderne sættes fast som vist. At få dem fast på den anden side at tasken kan være lidt svært. Men giv dig god tid, så går det stille og roligt.Så er tasken inkl. sider klar til brug. Men den skal lige pyntes lidt.Her er min færdige taske. :)

Håber du har kunne bruge denne tutorial til noget. Verenas taske er meget populær i min lille scrapgruppe. Håber du bliver lige så glad for den, som vi er for den.

1 kommentar:

  1. Vilka fina väskor! Tack för beskrivningen på hur man gör dem! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.