måndag 31 januari 2011

Monday Sketch by San


Hello everyone!
And wow, do I have exciting news for you!!! We are making a complete remodeling of the blog and I'm the one who get to tell you about all the new stuff we have going on...
First, each monday one of us will be making a sketch for you to be inspired from. On tuesdays we have some tips and pointers for you, or perhaps a tutorial.
On fridays, this is where the really new stuff gets in, we have a weekly project that we call Stamp of the Week! Each friday some of our DT:s have been creative with the same stamp, so we can show you lots of ways to use it. And that's not all, we also give the stamp away to one of our readers!
Saturdays we have something that we call Project of the Week. We create something according to a certain theme.

So it's monday today, which means sketch-day. So I have made a sketch and a card to inspire you all!
Let's start with the sketch:
And here's my card made from this sketch:

I used Fairy Idun with braid and coloured her with Copics. Kram means hug in swedish and I love the versatility in that simple word... The papers are from Maja Design, she truly has some fabulous papers!

I hope you will check in tomorrow when I will be treating you to a tutorial... :)
Lots of hugs for you all!

söndag 30 januari 2011

DT-Call

This post will stay on top until the 30th. Scroll down for newer posts!

Hej!
Vi ska göra lite förändringar här på bloggen och behöver ytterligare tre DT:s för att hjälpa oss med våra projekt. Vi vill att du som är med har tid och ork att skapa 2 projekt var tredje vecka och lite extra tid till projekt ca var 14:e vecka. Vi söker medlemmar hela världen över, så alla får vara med!

Ifall du vill vara med och skapa för oss, gör ett kort som representerar dig och din stil med någon av våra stämplar från Stämpelkällan (ifall du inte har någon stämpel, så maila mig så skickar jag våran digi-stämpel till dig; susanne@stampelkallan.com ) och lämna en kommentar med en länk till dig och ditt kort. Du har tre veckor på dig, till och med 30 januari!



Hi!
We are about to make some changes here on the blog and we'll be needing another three DT:s to help us in our work. We want you to have the will and time to create 2 projects every three weeks and a bit of extra time for projects about every 14th week. We are looking for members all over the world, so everyone can join in on this!

If you want to join us, create a card representing you and your stile of crafting with any of our stamps from Stämpelkällan (if you don't own any of our stamps, email me and I'll send you our digi-stamp to play with; susanne@stampelkallan.com ). Then leave a comment here with a link to you and your project. You will have three weeks time to create something, until January 30th.

This post will stay on top until the 30th. Scroll down for newer posts!

lördag 29 januari 2011

Bursdagskort til gutt!

Her har jeg laget et bursdagskort til en gutt med knall kult stempel motiv i fra shoppen som er fargelagt med copics. Stemplet kan du finne her:http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=16419&grp=510694


fredag 28 januari 2011

På sne' även idag....

Ja, ni får stå ut med att titta på snedden även idag, förstår inte vad jag gör för fel...
Men här har jag i alla fall gjort ett enkelt flaskkort där Vera som Surprise-dam slänger upp påklistrade bokstäver där det står "Grattis". Överst är det Tre blommor med swirls som syns. Lite glaze och glitter har det duttats på här och var..



Den underbara Vera och Verner dansar fick ta plats på pappret som passade så bra till just det här paret. Några blommor, hjärtan och blad samt ett hängande hjärta fick plats på kortet, men inte så mycket så att det tog fokus från dansparet.

torsdag 27 januari 2011

Confirmation Card

Hi All,
here comes my first confirmation card for this year ....
it is an angel motif of Stämpelkällan ...
I think it is suitable not only for Christmas, but also for church functions ...
Behind it I have attached the Spellbinder Fleur de Lis and all around even a little tip.
The words "To" and "Confirmation" I punched the word window punch from SU.

Big hug
Andrea-Emmi41



tisdag 25 januari 2011

Till en liten nyfödd flicka

Har en kompis som nyss fått en liten flicka och vad passar inte bättre att ge än detta kort jag har gjort.

Jag har använt mig av lite olika papper och blommor i färgen rosa + att jag har använt mig av stämpeln Babyhand i stor hand.





fredag 21 januari 2011

Celine Dione

 Här har jag använt en bakgrundsstämpel med en sång av just Celine Dione.Har stämplat med distress och även distressat bakgrunden. Dekorerat med blommor med en pärla i mitten, pärlor i övre hörnet samt fjärilar.
Närbild där man ser fjärilarna som jag stansat ut två av och limmat den ena helt mot bottenpappret för att få "flygeffekt".

Grodor....

 ... på tags. Här har jag stämplat Näckros med grodor med distress. Chalkat kanterna, dekorerat med smalt band. Stämplat kram också med distress, Vintage photo.

Här kommer grodorna igen. Stämplat med distress, samma färg 3 gånger utan att ta mer färg på stämpeln.
Textlöst kort tills vidare, ett bra-o-ha kort i lådan : )

torsdag 20 januari 2011

Grattis!!



Hej där!!

Här kommer ett grattiskort som var ruskigt kul att göra!!! Kortet är gjort till färgutmaningen (lemon/lime) som löper ut kl.24.00 i natt. Du har alltså en stund till på dej!!

Idén är enkel: skär ut ett hjärta i OH-plast, mitt i ett ark. Lägg hjärtat på kortbasen och stämpla loss med en massa texter! Innan du flyttar hjärtat tar du en svamp och drar ut stämpelfärgen från plasten så att det blir en liten kontur i ytterkanterna av hjärtat. Nu använder du andra delen av OH-plasten och täcker över textdelen så att enbart hjärtformen ligger bar. Själva hjärtat färgar du in med hjälp av en svamp. Hänger du med?!


Här kommer länkar till alla texter:
Njut av varje ögonblick
Gratulerar snirklig
Ett stort grattis
Hjärtliga gratulationer
Hipp hipp hurra
Stjärna omlott liten

Vi hörs!
Monica =)

Bokläsartid!




Hej där!!

När det är så här kallt och ruggigt ute är det härligt att krypa upp i soffan med en bra deckare. Då behöver man så klart ett personligt bokmärke!
Jag gillar grejer som man inte så lätt tappar bort så storleken är ungefär 18 * 8cm. Det ger också lite yta att jobba med. Så mycket dekorationer blev det inte eftersom det behöver vara rätt platt.

Motiven jag använt hittar du här:
Vindpinat träd
Uggla, Liten
Halloween, spindel








Själva trädet är embossat i svart. Därefter har jag färgat in bakgrunden i tre olika nyanser med hjälp av en svamp. (bruna toner i kanterna och rött närmast trädet)
Det finurliga är att då kan man kladda ovanpå motivet eftersom färgen inte fäster på det embossade underlaget. Bara att torka bort det!

Vi hörs!
Monica =)

onsdag 19 januari 2011

Kort till en liten pojke

 Ja eller snarare till hans föräldrar. För jag antar att det lilla knytet inte är så intresserad av mina alster :) Har ett par vänner som för några veckor sen fick en liten pojke. Vi har inte hunnit besöka dom än men det blir nog tid snart. Har i alla fall fått ihop ett litet kort, använde mig av trishuttervikning, tycker att kortet ser så avancerat ut med den vikningen och det betyder också att jag inte behöver använda så mycket decos! Stämpel jag har använt mig av är Babyhand i stor hand , den har jag sen målat med copics. Lite halvpärlor ett band och en hemmagjord blomma är vad jag tyckte att jag fick plats med, men det räcker ju gott och väl. Texten har jag skrivit ut från datorn direkt på designpappret och sedan klippt det i passande bitar.


Ha en bra kväll
Kramar Pysselgalen

tisdag 18 januari 2011

Bara för att...






Ofta gör jag kort till speciella tillfällen, t.ex. när någon fyller år eller till jul o.s.v. Ibland gör jag dock "Bara för att..." kort som man kan ge till någon som behöver en extra kram eller lite uppmuntran i största allmänhet. Här är just ett sådant kort. Tycker den lilla musen i tekannan är så söt och med Kramiz-texten är den som gjord för att ge någon raring. Muffinsen fick också vara med på ett hörn och den har jag glazat upptill. (Tyvärr är inte min dator på humör idag så korten blir på fel håll... men ni ser säkert ändå)

Det andra kortet kan man tänka sig att ge till någon som kanske fyllt år men som ändå förmedlar att åldern inte har någon betydelse. Även detta kort är alltså felvänt...men jag hoppas få ordning på datorn till nästa gång.

söndag 16 januari 2011

Hjärtans kort

 Jaa, nu är det snart Alla Hjärtans dag och då har jag använt Hjärtan hängande på gren (fast det är ett rep) på mitt rosa-bruna kort. Som sagt, inne i en enkel period med korten nu, lite papper, en kantstans och ett par band och blommor med blingiga brads, sedan fick det vara bra.
 Liiite glitter var jag ju dock tvungen att ha på...
 På insidan använde jag ytterligare ett hjärta: Hjärta med blad.

Det har dröjt ett tag nu, men snart, gott folk, så kommer det att hända saker... Både här på bloggen och i shopen. Ni får hålla ögonen öppna! ;)

Kram-kort!

 För det här kortet har jag använt Fia på paket, hon är väl bara för söt? :) Jag har kommit in i en period med ganska enkla kort, lite olika lager med papper, ett par tre blommor, sedan är det bra. Förutom glitter då, det får man väl aldrig nog av... Verkar också vara inne i en period när jag ska rita dit stygn på allt möjligt!
Fia är färglagd med Copics, lite olika lila/rosa nyanser. DT Pysselgalen och jag pratade om just detta papper från Maja Design häromdagen, vi sa det var så bra, för det kan vara lila när man vill det och rosa när man vill det, allt beror på övriga färger på kortet.
Synd att hon inte riktigt fick plats i stansen, den fick kapa lite av hennes lilla gloria. Men men...
Jag återkommer med ett till kort lite senare idag, men under tiden vill jag att ni tänker på om ni skulle vilja vara DT hos oss! Ni har två veckor kvar att få ihop en ansökan och lägga en kommentar här ovan.

lördag 15 januari 2011

Får jag lov?...att inspirera...

Hej i snöyran!
Idag har jag gjort en liten födelsedagstag och då motivet är på ett får med paket tyckte jag att texten var lite kul.


För att matcha blomman som fåret har i håret (hmmm, i ullen kanske...)

så stansade jag ut ett par retroblommor i miniformat, som jag målade i samma färg och satte i hörnet. Ändarna på swirlstämpeln blev små blad.

Motivet är målat med tombows och bakgrunden är färgad med distresser.
För att enkelt hitta de stämplar jag använt till min tag är det bara att klicka på de ljusgrå länkarna, så kommer ni direkt till rätt motiv ;)

Ha det bra tills nästa gång!

Kram Mia

fredag 14 januari 2011

Ett eventyrlig kort:)

Har laget et kort med denne nydelige feen som er å finne i shoppen! Feen er fargelagt med copics. Bakgrunnstemplet som er brukt inne i kortet er også blandt utvalget i shoppen. Kortet er laget etter skissen til http://sketchycolors.blogspot.com/ så dette blir da mitt bidrag der denne uken.





onsdag 12 januari 2011

Baby--Card



Hi everybody,
here comes a baby-card for a boy
Tip: The star button is homemade:
5 x your punches you the star from cardstock glued it over the other and smearing it with Glossy Accent - to dry well. Holes I made with the Cropadile. This allows to make from paper scraps nice buttons
.
Big hug
Andrea-Emmi41

tisdag 11 januari 2011

En längtan efter sommaren


Djungelgrattis kan man säga..... Damen i fråga kommer från damen som åker rutschkana.... Huvudena på noshörningarna har jag klippt ut och satt fast med 3D-kuddar för att få lite effekt på det hela.... Palmen har jag ritat själv....


Längtar man efter sommaren eller vad? Det gör i alla fall jag, men den kommer väl.... Här har jag stämplat äppleblomman runt kanterna och maskat dem på vissa ställen... Fick rita till lite på snörerna som håller gungan, för att de skulle nå upp och in blan blommorna.... Bakgruden är svampad med distress....


Kramar Bing

måndag 10 januari 2011

Rosa kort


Jag har denna gången gjort ett kort i rosa, som ska ges till en flicka som snart ska döpas.
Har använt mig av den söta nallen med hjärta. Har färglagt med promarkerpennor och sen har jag använt lite glitter på blinget på hjärtat, texten har jag skrivit ut på skrivare...


lördag 8 januari 2011

... you better be good to me...

Hello girl's,
this is the motto for this year :o)) for all.
Here are the stamp's, here and here have a look.

Hugs

10 i topp-lista

God dag på er allihopa.
Idag tänkte jag presentera en liten 10 i topp-lista på de stämplar som har sålt bäst sedan Stämpelkällan öppnade i september.


Inte helt oväntat är det julstämplar som ligger i topp här (med tanke på att det precis har varit jul menar jag). Ska bli kul att se hur det ändrar sig nu när inte julkorten är prio ett längre!  :D

Sedan kan jag berätta att Stämpelkällan sponsrar denna veckas utmaning hos Sukkersött med stämplar som priser! Ta en titt på deras DT-alster, helt underbara.
Trevlig pysselkväll allihopa!