tisdag 29 mars 2011

Montera stämplar Del 2

5) Vill man istället klippa ut sin stämpel så går det lika bra. Saxen kan bli väldigt klibbig när man klipper i ez. Jag brukar lägga på lite diskmedel på bladen, både för att det går lättare att klippa men också för att det är lättare att rengöra saxen efteråt. En liten droppe diskmedel räcker långt!


6) Nu klipper jag istället och är noga med att klippa ganska nära så att det inte blir någon kan emellan. Klipp dock inte ALLTFÖR långt in mot motivet.


7) Ta av det vita skyddet på baksidan av ez-foamet.


8) Nu är den klar att användas! Sätt fast den på ett akrylblock och sätt i gång att stämpla. När du stämplat klart är det bara att ta bort stämpeln och förvara den på ett lämpligt ställe. (T.ex. laminerat ark eller cd-fodral kan fungera)


9) Saxen är lätt att bara torka av när man använt diskmedlet. Om det kletiga fortfarande sitter kvar kan du dra eggen mot ett vanligt suddigummi så försvinner kletet.Hoppas att det här varit till någon hjälp för dig! Har du frågor kring monteringen kan du fråga här, så ska jag/vi försöka svara så gott det går. Du vet väl att det aldrig finns för dumma frågor!

2 kommentarer:

  1. Jättebra förklaring och toppenbra tips. Ska nog prova skalpell nästa gång. Och diskmedel på .
    Vill också säga att det var roligt att titta och handla av er på mässan. Ni har fantastiska stämplar. Det är jätteroligt att ni sätter upp färdiga kort så man ser hur stämplarna kan användas. Tusen tack för det !!!Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Tack Eva! Ja, prova gärna med skalpell, är superlätt tycker jag. Var det du som fastnade för copic-pennorna? Vad tycker du om dem isf?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.